torsdag 2 september 2010

Fisk på kroken! - Kvällstur från land 1/9

Efter en hård och tuff arbetsdag kom jag hem till dukat bord. Kära hustrun hade trotts sitt konstanta illamående ( det är ett gott tecken, då vet vi att arvingen där inne har det bra ) lagat en ordentlig sats med köttfärssås. Mitt i middagen förslår frun att jag kan åka ut och fiska en sväng, så kan hon gå bort till grannen och dricka kaffe och skvallra, eller vad de nu gör när de träffas. Jag var inte sen att nappa på den kroken, så innan hon hunnit avsluta meningen så var jag halvvägs ut i bilen.

Jag begav mig ut i kustbandet och började leta efter det gröna guldet under ytan. På tredje kastet small det på ordentligt. Hyfsat tunga knyckar och skönt spöböj! Efter 15-20 sekunder så styrde den rackaren rätt in i snårskogen av tång vid stranden och hur jag än försökte så ville hon inte gå där ifrån. Till slut så fastnade givetvis betet i tången och moder gädda fick tillräckligt mycket spjärn för att komma loss. Kul fajt och hatten av för denna gången.. nästa gång så..

Jag fortsatte en bit längs klipporna och stannade med jämna mellanrum för att fiska av lite enligt ögat heta platser. Precis vid en djupkant så small det igen, denna gången kom gäddan från 3-4 meter rätt upp och klippte min mycket ytligt fiskade BigBandit, skit häftigt! Denna gången gick jag segrande ur striden och kunde bärga en gurka på 4,5 kilo som snabbt återfick sin frihet.

Sista stället för kvällen genererade den absolut minsta fisk jag någonsin fått. Stolt kunde jag förkunna för frun där hemma att i kväll landade jag 2 st och tappade en. Tur att hon bara frågade om vikten på den största...
Något att ta hem och filea?
SvartZonker genererar fisk minsan!

0 kommentarer: